Orbán pripúšťa zníženie bankovej dane v Maďarsku

NETKY.SK • 15 December 2014, 09:58 • 2 min
Orbán pripúšťa zníženie bankovej dane v Maďarsku

BUDAPEŠŤ - Maďarsko by mohlo obmedziť mimoriadnu bankovú daň okolo roku 2016 alebo 2017, ak sa vláde podarí dosiahnuť dobrú dohodu s bankovým sektorom.

slovakia

left justify in out

V nedeľu to uviedol maďarský premiér Viktor Orbán. Rozhodnutie by mohlo padnúť po plánovanej redukcii úverov v zahraničných menách a bude závisieť od rastúcej ponuky úverov zo strany bánk, povedal Orbán. Maďarský premiér tiež uviedol, že vláda hľadá príležitosti na nákup ďalších bankových aktív.

 

Orbán už minulý týždeň avizoval, že maďarská vláda chce postaviť vzťahy s bankami na nový základ. Vláda zabezpečí, aby bremeno, ktoré znášajú banky, bolo znesiteľné a výmenou za to od nich očakáva "oveľa väčšiu" aktivitu pri financovaní ekonomiky, povedal Orbán. Rokovania sú intenzívne a podpis dohody, ktorá vo vzťahoch medzi bankami a štátom otvorí "novú kapitolu", možno očakávať čoskoro, dodal premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona