Orbán v Teheráne: Vo vzťahoch s Iránom sa začína nová éra

NETKY.SK • 30 November 2015, 10:20 • 2 min
Orbán v Teheráne: Vo vzťahoch s Iránom sa začína nová éra

TEHERÁN - Vo vzťahu Maďarska a Iránu sa začína nová éra, vyhlásil dnes v Teheráne predseda maďarskej vlády Viktor Orbán po rokovaní s prvým iránskym viceprezidentom Eshákom Džahángírím. Maďarského premiéra, ktorý začal dvojdňovú oficiálnu návštevu, prijali v iránskom hlavnom meste s vojenskou poctou.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Orbán na prvej schôdzke vyjadril radosť z toho, že Irán prekonal obdobie sankcií a vrátil sa do života svetového hospodárstva a svetovej politiky. Džahángírí poukázal na skutočnosť, že hospodárske vzťahy Iránu a Maďarska zaznamenali v uplynulých rokoch výrazný prepad. Súčasne však vyjadril presvedčenie, že terajšia návšteva maďarského premiéra hospodársku spoluprácu posilní.

 

Ministri oboch krajín podpísali pri tejto príležitosti dohody o zamedzení dvojitého zdanenia a stimulovaní investícií, ako aj ďalšie zmluvy. Popri viacerých členoch vlády je v maďarskej delegácii aj skupina podnikateľov, ktorá paralelne s politickými schôdzkami vedie v Teheráne hospodárske rokovania. Predsedu maďarskej vlády v utorok prijmú aj iránsky prezident Hasan Rúhání a najvyšší iránsky duchovný Alí Chameneí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies