Orbán predloží parlamentnej frakcii Fideszu-KDNP kandidáta na nového prezidenta

NETKY.SK • 16 Apríl 2012, 11:57 • 2 min
Orbán predloží parlamentnej frakcii Fideszu-KDNP kandidáta na nového prezidenta

Orbán predloží parlamentnej frakcii Fideszu-KDNP kandidáta na nového prezidenta - Politika Predseda maďarskej vlády a predseda Maďarského občianskeho zväzu-Fidesz Viktor Orbán bude dnes konzultovať s vládnym blokom parlamentných frakcií Fideszu – Kresťans

slovakia

left justify in out

img

Predseda maďarskej vlády a predseda Maďarského občianskeho zväzu-Fidesz Viktor Orbán bude dnes konzultovať s vládnym blokom parlamentných frakcií Fideszu – Kresťanskodemokratickej ľudovej strany (KDNP) o kandidátovi na post nového prezidenta. Potom by mali meno kandidáta Fideszu oficiálne zverejniť.
      Ako dnes pripomenul maďarský spravodajský server hvg.hu, predsedníctvo Fideszu minulý piatok na stretnutí s Orbánom údajne jednohlasne rozhodlo, že na post prezidenta republiky bude nominovať Jánosa Ádera. 
      Podľa informácií maďarskej tlačovej agentúry MTI Áder, ktorý je v súčasnosti poslancom Európskeho parlamentu, už dávnejšie s nomináciou súhlasil. 
      Predseda parlamentnej frakcie Fideszu János Lázár pri príchode na predpoludňajšiu schôdzku poslaneckých klubov vládnych strán Fidesz a KDNP novinárom povedal, že na večerné mimoriadne rokovanie frakcie Fideszu Ádera nepozvali. 
      Detaily o príprave kandidatúry na post hlavy štátu, ale ani bližšie informácie o piatkovom zasadnutí predsedníctva Fideszu Lázár neposkytol.
      Rada parlamentu minulý týždeň oznámila, že poslanci budú voliť novú hlavu štátu v parlamentnom rokovacom týždni, ktorý sa začne 23. apríla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies