Orbán pozval Trumpa do Budapešti! Chce podporiť jeho znovuzvolenie

NETKY.SK • 11 Február 2022, 11:56 • 2 min
Orbán pozval Trumpa do Budapešti! Chce podporiť jeho znovuzvolenie

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán pozval do Budapešti amerického exprezidenta Donalda Trumpa, ktorý by tak mohol podporiť znovuzvolenie Orbána v aprílových parlamentných voľbách.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajca TASR s odvolaním sa na správu zverejnenú v piatok na webovej stránke komerčnej televízie ATV. Britský denník Guardian v tejto súvislosti z maďarských vládnych zdrojov zistil, že pozvánku Trumpovi poslal vláde blízky inštitút Centrum pre základné práva (Alapjogokért Központ). Americký exprezident zatiaľ na pozvanie nereagoval a jeho hovorkyňa Liz Harringtonová túto správu nekomentovala, píše denník.

 

img

 

„Tieto návštevy majú obrovský vplyv na konzervatívnu maďarskú spoločnosť, pretože Trumpa vnímajú ľudia ako ikonu, pretože bol hlavou štátu v mimoriadne silnom protivetre," citoval Guardian vyjadrenie svojho nemenovaného zdroja v maďarskej vládnej strane Fidesz.

 

img

 

Spravodajský server 24.hu pripomína, že 25. a 26. marca usporiada Maďarsko, ako prvá európska krajina, najväčšie konzervatívne podujatie Ameriky – Conservative Political Action Conference, na ktoré Trump môže s veľkou pravdepodobnosťou pricestovať.

 

Prečítajte si: Vladimir Putin sa stretol s Emmanuelom Macronom. Ruky si však nepodali

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona