Orbán: Ponaučením brexitu je, že Brusel musí počúvať hlas ľudí

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 09:53 • 2 min
Orbán: Ponaučením brexitu je, že Brusel musí počúvať hlas ľudí

BUDAPEŠŤ - Najväčším ponaučením britského referenda je podľa predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána to, že Brusel musí počúvať hlas ľudí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Premiér o tom hovoril dnes vo verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió v reakcii na plebiscit, v ktorom sa občania Británie rozhodli pre odchod svojej krajiny z Európskej únie.

 

Podľa Orbána je teraz potrebné analyzovať, ktoré záležitosti určovali diskusiu o britskom členstve v EÚ. Ministerský predseda vyjadril názor, že najdiskutovanejšou otázkou bolo prisťahovalectvo.

 

"Briti hľadali odpoveď na otázku, ako by mohli odolať modernému sťahovaniu národov, ako si ponechať rozhodovanie o vlastnom živote a ako si môžu zachovať svoj ostrov. Zdá sa, že Briti neboli spokojní s politikou a ochranou, ktorú v tejto situácii ponúka únia," povedal Orbán a dodal, že ich rozhodnutie treba rešpektovať, pretože každý národ má právo, aby rozhodoval o svojom osude.

 

Premiér podotkol, že Maďarsko je preto členom EÚ, lebo verí v silnú Európu. "Európa je však silná iba vtedy, ak na významné otázky, akou je prisťahovalectvo, dokáže odpovedať spôsobom, ktorý nebude mať za následok oslabenie, ale posilnenie. Tieto odpovede únia nedala, skôr naopak," podčiarkol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies