Orbán: Po 40 rokoch po prvý raz klesajú v Maďarsku režijné náklady domácností

NETKY.SK • 17 Február 2014, 06:31 • 2 min
Orbán: Po 40 rokoch po prvý raz klesajú v Maďarsku režijné náklady domácností

BUDAPEŠŤ - Po 40 rokoch po prvý raz klesajú v Maďarsku režijné náklady domácností, pritom stúpa zamestnanosť a minimálna mzda, desiatky rokov nebola taká nízka inflácia ako teraz, vyhlásil dnes v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v tradičnom prejave hodnotenia stavu krajiny.

slovakia

left justify in out

Orbán od roku 1999 pravidelne začiatkom každého roka hodnotí udalosti uplynulého roka. Jeho dnešný hodnotiaci prejav, v poradí už 16, sa konal v budínskom Millenáris Teátrume.
      

Premiér a predseda strany Fidesz zdôraznil, že maďarská ekonomika rastie, vláda chráni, dokonca zveľaďuje hodnotu dôchodkov, pričom deficit štátneho rozpočtu je už roky pod trojpercentnou hranicou v pomere k hrubému domácemu produktu.
      

Na margo volebného víťazstva Fideszu v roku 2010 povedal, že po zmene režimu sa v Maďarsku vrátili k moci komunisti, ktorí do roku 2010 úplne zničili krajinu, preto bolo potrebné urobiť vlastne druhú zmenu režimu.
      

V súvislosti s nadnárodnými spoločnosťami a bankami Orbán konštatoval, že Maďarsko ťahalo do roku 2010 za kratší koniec. "Odvtedy sme už síce vyhrali niekoľko bitiek, vojna sa však ešte neskončila," dodal predseda vlády, ktorý vyzval, aby Maďari nedovolili, aby im zobrali znižovanie režijných nákladov domácností, daňové úľavy na deti, rast miezd a ďalšie vymoženosti.
      

V sobotu sa začala v Maďarsku predvolebná kampaň parlamentných volieb 2014, ktoré prezident János Áder vypísal na 6. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona