Orbán opäť ovládol stranu Fidesz. Varoval pred návratom ľavicovej opozície k moci

NETKY.SK • 14 November 2021, 17:28 • 2 min
Orbán opäť ovládol stranu Fidesz. Varoval pred návratom ľavicovej opozície k moci

BUDAPEŠŤ - Úradujúci maďarský premiér zároveň vyzval ľudí, aby sa nechali zaočkovať, pretože ohrozujú životy ostatných Maďarov.

slovakia

left justify in out

Maďari svoju vlasť, vieru a pôdu nevymenia, ani nepredajú, vyhlásil v nedeľu v Budapešti na XXIX. zjazde vládnej strany Fidesz jej znovuzvolený predseda a premiér Viktor Orbán.

 

Podľa spravodajského servera index.hu maďarský premiér varoval pred návratom ľavicovoliberálnej vlády k moci, ktorá by podľa jeho slov umožnila zvyšovanie cien nákladov domácností a namiesto presadzovania maďarských záujmov by sa usilovala získať priazeň Bruselu.

 

K otázke koronavírusovej pandémie predseda Fideszu opakovane podčiarkol, že očkovanie proti ochoreniu COVID-19 zachraňuje životy. "Tí, čo nabádajú k odmietnutiu vakcíny, ohrozujú životy Maďarov," dodal.

 

Z hospodárskych plánov Fideszu pre nadchádzajúcich desať rokov Orbán vyzdvihol výmenu 8 000 starých autobusov, odkúpenie budapeštianskeho Medzinárodného letiska Ferenca Liszta, dostavbu jadrovej elektrárne Paks 2 s tým, že do roku 2030 bude 90 percent výroby elektrickej energie uhlíkovo neutrálnych. Znovuzvolenie Orbána podporilo 1 061 delegátov zjazdu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies