Orbán odkazuje únii: Európa je plná, prestaňte púšťať migrantov!

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Orbán odkazuje únii: Európa je plná, prestaňte púšťať migrantov!

BUDAPEŠŤ - Maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovore pre rádio Kossuth povedal, že Európa je plná a že EÚ kvôli ziskom politických strán kritických k migrácii už nemôže strkať hlavu do piesku pred vôľou ľudu, ktorý masovú migráciu odmieta.

slovakia

left justify in out

Povedal tiež, že striktne odmietol návrhy ohľadne migrácie na Rade Európy minulý týždeň, kde riešili len ako migrantov prijať a ako ich rozdistribuovať po Európe.

 

"Externé hranice Európy musia byť citlivejšie chránené a migrantov nesmieme púšťať. Musia sa udržať mimo Európu," povedal Orbán. "A keď ochránime hranice a nedôjde k žiadnej infiltrácii, potom nebude koho distribuovať a môžme tieto spory nechať za nami."

 

Orbán tiež povedal, že očakáva, že po schválení promigračnej legislatívy dojde k nárastu daní, z ktorých väčšia časť pôjde na migrantov. 

 

Kritizoval nielen dopad na kultúru a národnú bezpečnosť, ktorú má masová migrácia na kontinent a finančnú devastáciu, ktorú môže na štáty mať. Najmä na Maďarsko, ktoré je kvôli komunistickej minulosti stále ešte za západom. Západné krajiny už vydali na migrantov miliardy.

 

"Maďarsko by malo podľa EÚ okamžite prijať desať tisíc migrantov. Finančné náklady by boli na každého deväť miliónov forintov. To by Maďarsko nezvládlo, zničilo by nás to. Je neprijateľné, aby desaťtisíce migrantov prevalcovali krajinu a zničili ekonomické výsledky, ktoré krajina s obrovským úsilím dosiahla."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies