Orbán odkázal únii: Maďarský model funguje, ten európsky nechceme!

NETKY.SK • 20 November 2017, 19:26 • 2 min
Orbán odkázal únii: Maďarský model funguje, ten európsky nechceme!

Maďarský premiér Viktor Orbán na Sociálnom summite Európskej únie vyhlásil, že maďarský model ohľadne ekonomiky a migrácie funguje a Maďari sa ho nechystajú meniť.

slovakia

left justify in out

Vo svojej reči, ktorú predniesol v piatok, Orbán povedal, že jeho vláda počúva mnoho dobrých nápadov na riešenie výziev na trhu práce, ale "úspech našej politiky nie je od týchto nápadov závislí." Čo podľa neho v Maďarsku funguje, je vraj silná ekonomika a odmietanie hromadnej migrácie, píše server stredoevropan.cz.

 

Predseda strany Fidesz tiež vysvetlil, že maďarský model stojí na troch pilieroch. Jedným je vybudovanie spoločnosti založenej na práci, kde má každý zamestnanie. Druhým je flexibilný vládny postoj k reguláciám daní a práce. Tretím je, že "nechceme riešiť demografické alebo pracovné problémy zvonku skrz migráciu," čím reagoval na pokračujúci tlak zo strany EÚ, aby Maďarsko začalo prijímať migrantov. 

 

"Maďarsko bolo do roku 2010 v hlbokej kríze, ale vybudovali sme maďarský model," povedal a pripomenul, že nezamestnanosť v krajine bola 12,5 percenta, kým dnes sú to len 4 percentá. Rovnako tak posilnila ekonomika, ktorá medziročne rastie o 4 percentá s deficitom HDP pod 3 percentá.

 

"My, Maďari, sme sa z ekonomickej krízy dostali svojím vlastným modelom a tento model neplánujeme meniť."

 

Že sú s tým spokojní aj Maďari, o tom svedčí podpora, ktorú Orbán v krajine má. Jeho stranu by vo voľbách na jar budúceho roku poda jedného z prieskumov volilo neuveriteľných 61 percent voličov. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies