Orbán odkázal belgickým žiakom: Európa nemôže prijať každého

NETKY.SK • 26 Október 2015, 11:16 • 2 min
Orbán odkázal belgickým žiakom: Európa nemôže prijať každého

BUDAPEŠŤ - Európa nemôže prijať každého, a preto treba migrantov poslať späť do utečeneckých táborov mimo Európy, odkázal sekretariát maďarského premiéra Viktora Orbána belgickým žiakom, ktorí mu priebežne posielajú listy kritizujúce jeho migračnú politiku. Informoval o tom dnes konzervatívny provládny spravodajský server magyaridok.hu.

slovakia

left justify in out

Deťom, ktoré v uplynulých dňoch masovo podávali na belgických poštách listy adresované Orbánovi, sekretariát premiéra odporučil, že ak majú otázky týkajúce sa súčasnosti Európy a následkov migračnej vlny pre budúcnosť, aby sa o tom porozprávali doma s rodičmi a s rodinou. Server pripomína, že obsah listov je totožný so skrátenou verziou petície Amnesty International, ktorú táto ľudskoprávna organizácia rozširovala žiakom vo vyučovacom čase. Amnesty v petícii vyzýva na odvolanie maďarských právnych noriem sprísňujúcich prisťahovalectvo, ktoré "kriminalizujú prekročenie hraníc žiadateľmi o azyl".

 

Sekretariát premiéra vyjadril vďaku za postrehy - na druhej strane však upozornil, že podľa postoja Maďarska zlá európska politika práve teraz likviduje "ten fantastický svetadiel, ktorý voláme Európa". "My Maďari sa usilujeme práve o to, aby k tomu nedochádzalo. Je to dôležitá záležitosť," píše sa v reakcii belgickým deťom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies