Orbán odcestoval do Nemecka, stretne sa aj s bývalým kancelárom Kohlom

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 10:23 • 2 min
Orbán odcestoval do Nemecka, stretne sa aj s bývalým kancelárom Kohlom

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v pondelok odcestoval do Nemecka, kde bude rokovať s predstaviteľmi podnikov i s politikmi. Dnes sa stretne aj s bývalým kancelárom Helmutom Kohlom, píše internetové vydanie maďarského denníka Magyar Hírlap.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka nemecká tlač schôdzku Orbána s Kohlom hodnotí zväčša ako "facku" terajšej kancelárke Angele Merkelovej, ktorá je zástancom prisťahovalectva. Die Welt v pondelok pripomenul, že Kohl a Orbán svorne kritizujú migračnú politiku Merkelovej.

 

"Bývalý kancelár chce upraviť smerovanie svojej strany Kresťanskodemokratická únia Nemecka (CDU), ktorej odkazuje, že by pre ňu bolo lepšie 'trocha menej Merkelovej a trocha viacej Orbána'," cituje Magyar Hírlap komentár nemeckého denníka Die Welt, podľa ktorého schôdzku možno skôr vnímať ako sprostredkovanie a nie útok.

 

Magyar Hírlap poznamenáva, že v sobotu na Budapeštianskom medzinárodnom knižnom festivale predstavia maďarský preklad Kohlovej knihy Z obavy o Európu z roku 2014, ktorej predslov na žiadosť autora napísal práve Orbán. Maďarský premiér v ňom chválil bývalého nemeckého kancelára za to, že neuvažoval v diktátoch pre iné krajiny, ale svojich partnerov bral vážne, nezávisle od veľkosti krajín, ktoré zastupovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies