Orbán: Od 15. septembra bude hranice strážiť armáda aj pohraničná stráž

NETKY.SK • 5 September 2015, 16:43 • 2 min
Orbán: Od 15. septembra bude hranice strážiť armáda aj pohraničná stráž

BUDAPEŠŤ - Nové pravidlá prisťahovalectva v Maďarsku začnú platiť 15. septembra, k hraniciam bude vyslaná armáda i pohraničná stráž.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, podľa ktorého však nie je možné dopredu povedať, kedy budú hranice úplne zabezpečené, aj keď Maďarsko robí všetko preto, aby boli.

 

Podľa agentúry MTI premiér v obci Kötse v Šomodskej župe na tlačovej konferencii ďalej povedal, že bez ochrany hraníc nemá význam žiadne európske opatrenie. "Migráciu treba držať pod kontrolou. Kým sa tak nestane, do Európy prídu desiatky miliónov. O tom zatiaľ politici v Európe váhajú hovoriť," podotkol.

 

"Tu nejde o státisíce migrantov, ale o niekoľko desiatok miliónov ľudí," zdôraznil premiér a dodal, že zdroje prisťahovalectva sú nevyčerpateľné. "Mnohí nie sú utečencami, ale chcú žiť život, aký žijeme my. Ja tomu rozumiem, ale to je nemožné," konštatoval.

 

K otázke systému rozdeľovania migrantov na základe určených kvót Orbán vyhlásil, že by chcel počuť argumenty, pretože európska kultúra je postavená na stretoch argumentov. "Čo tým vyriešime, keď rozdelíme desaťtisíce, pričom prichádzajú nespočetné milióny migrantov," položil premiér rečnícku otázku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona