Orbán: O štyri až päť rokov bude v Maďarsku najlacnejšia elektrina v EÚ

NETKY.SK • 18 Október 2013, 10:26 • 2 min
Orbán: O štyri až päť rokov bude v Maďarsku najlacnejšia elektrina v EÚ

BUDAPEŠŤ/BOMBAJ - O štyri až päť rokov bude môcť byť v Maďarsku najnižšia cena elektrickej energie v rámci Európskej únie, vyhlásil dnes v Indii maďarský premiér Viktor Orbán, ktorý dodal, že podmienkou je rozšírenie kapacít využitia atómovej energie.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI predseda vlády v rámci druhého dňa návštevy juhoázijskej krajiny na indicko-maďarskom obchodnom fóre v Bombaji povedal, že v Maďarsku v súčasnosti klesajú ceny elektriny pre domácnosti. Vláda by však podľa jeho slov chcela dosiahnuť, aby neskôr náklady na túto energiu klesli aj pre veľkoodberateľov.

Orbán pripomenul, že 40 % dodávok elektriny v jeho krajine pochádza z atómovej energie, tento podiel chce kabinet v nadchádzajúcom desaťročí rozšíriť na 60 až 70 %. Dodal, že vláda je blízko k dohode o rozšírení atómovej elektrárne. K tomu, aby sa tak stalo, by vládny Fidesz musel vyhrať budúcoročné voľby. Podľa maďarského premiéra Spojené štáty na rozdiel od Európy lepšie zvládli krízu, pretože majú o tretinu nižšie ceny energií. "Ak Európania nenájdu spôsob zníženia cien energií - pre domácnosti, ale aj pre podniky, tak nemajú šancu získať späť konkurencieschopnosť," povedal Orbán.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona