Orbán: Nová vláda reprezentuje celý maďarský národ

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 14:27 • 2 min
Orbán: Nová vláda reprezentuje celý maďarský národ

BUDAPEŠŤ - Nová maďarská vláda, ktorej členovia dnes zložili prísahu, reprezentuje celý maďarský národ, vyhlásil predseda vlády Viktor Orbán. Podľa agentúry MTI premiér počas prejavu v parlamente vyjadril očakávanie, že novovymenovaní ministri sa v každej situácii zastanú všetkých Maďarov a maďarského národa.

slovakia

left justify in out

 Nová vláda chce podľa Orbána čestne vládnuť a vážiť si poctivú prácu. Kabinet, ktorý by vládol tak, že poctiví ľudia pochodia zle a "farizeji" získajú výhody, by bola nemorálna, uviedol staronový premiér.  "Predchádzajúce štyri roky boli obdobím veľkých a smelých myšlienok," povedal Orbán na margo pôsobenia svojej predchádzajúcej vlády. 

 

Nadchádzajúce štyri roky už podľa premiéra budú obdobím "veľkých činov". Pred vládou tak stoja náročnejšie úlohy a tvrdá práca, k čomu už vytvorila rámec nová ústava, uviedol Orbán. Namiesto "liberálneho systému politiky" je podľa jeho slov potrebné zaviesť "národný systém" a namiesto hodnotovej ľahostajnosti sa treba vrátiť ku kresťanskej kultúre.      

 

Od ministra národného hospodárstva Mihálya Vargu Orbán očakáva vybudovanie hospodárskeho systému založeného na práci. "Z tohto pohľadu očakávam dosiahnutie plnej zamestnanosti," zdôraznil. Nový minister ekonomických vzťahov so zahraničím a šéf diplomacie Tibor Navracsics by mal podľa Orbánových predstáv motivovať "všetky významné svetové mocnosti k tomu, aby boli zainteresovaní na úspechu Maďarov" a vybudovať "systém vzťahov v záujme rastu geopolitického významu Maďarska".

 

Vládny blok Fidesz-KDNP získal v aprílových parlamentných voľbách dvojtretinovú väčšinu a v 199-člennom maďarskom parlamente obsadil 133 poslaneckých kresiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies