Orbán: Neverím, že mladí Maďari idú do zahraničia iba kvôli lepším mzdám

NETKY.SK • 25 November 2016, 10:24 • 2 min
Orbán: Neverím, že mladí Maďari idú do zahraničia iba kvôli lepším mzdám

BUDAPEŠŤ - Mladým ľuďom nie je možné zabrániť v tom, aby odišli z Maďarska pracovať do zahraničia, a ani im v tom netreba brániť, myslí si predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre dnešné vydanie ekonomického denníka Világgazdaság premiér zdôraznil, že je dôležité, aby sa mali kam vrátiť.

 

"Tí, ktorí majú dostatok odvahy, nech idú, treba ich v tom podporovať. Dôležité však je, aby existovala krajina, do ktorej sa kedykoľvek môžu vrátiť. Nedomnievam sa, že za ich rozhodnutím je iba rozdiel v európskych a maďarských mzdách," dodal Orbán.

 

Medzi dôvodmi, ktoré by týchto mladých mali motivovať vrátiť sa zo zahraničia domov, menoval predseda vlády "finančne neoceniteľnú" bezpečnosť, zákaz výroby geneticky modifikovaných potravín, ale napríklad aj skutočnosť, že v Maďarsku nie sú prítomné masy migrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies