Orbán nepripúšťa, že by ho Merkelová prišla do Budapešti kritizovať

NETKY.SK • 30 Január 2015, 10:42 • 2 min
Orbán nepripúšťa, že by ho Merkelová prišla do Budapešti kritizovať

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán nepripúšťa, že nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorá príde v pondelok do Budapešti, by ho kritizovala. Vyplýva to z dnešného Orbánovho rozhovoru pre maďarský verejnoprávny rozhlas.

slovakia

left justify in out

"Ako by sa mohlo stať, že by jedna krajina kritizovala inú krajinu patriacu do rovnakého spoločenstva? Ako by to vyzeralo, keby sme sa vzájomne kritizovali?" reagoval v pravidelnom piatkovom rozhovore premiér na otázku, či očakáva od Merkelovej osobnú kritiku. 

 

Podľa jeho slov "takéto zmýšľanie môže byť iba maďarskou chorobou, prípadne reflexom, ktorý tu zostal z komunizmu". Ak sa opozícia domnieva, že je možné zvonka zosadiť vládu, tak je to prejavom jej neschopnosti a slabosti, zdôraznil.

 

Predseda vlády vyjadril názor, že dvojstranné nemecko-maďarské vzťahy nezaťažujú nijaké problémy. "Problémy sú v európskych záležitostiach, Európa je plná problémov," konštatoval. 

 

Medzi Nemeckom a Maďarskom existuje podľa neho priateľská a strategická spolupráca, pričom nemeckí podnikatelia nekritizujú Maďarsko, ale si jednoducho chránia svoje peniaze a svoje záujmy.

 

"Kde to je možné zosúladiť s maďarskými záujmami, tam sa treba snažiť o dohodu," uzavrel Orbán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies