Orbán naznačil Bruselu, že Maďarsko chystá nové opatrenia pre migrantov

NETKY.SK • 3 September 2015, 12:46 • 2 min
Orbán naznačil Bruselu, že Maďarsko chystá nové opatrenia pre migrantov

BRUSEL - Maďarský premiér Viktor Orbán dnes v sídle Európskeho parlamentu (EP) v Bruseli vyhlásil, že jeho krajina do 15. septembra prijme balíček nových opatrení, zahŕňajúci fyzické bariéry, aby mohla lepšie čeliť prílivu migrantov.

slovakia

left justify in out

Predseda Európskej rady Donald Tusk ešte pred stretnutím s Orbánom varoval pred "rozdelením medzi Východ a Západ v rámci EÚ" v otázke prijímania utečencov.

 

"My Maďari sme plní strachu, ľudia v Európe sú plní strachu, pretože vidia, že európski lídri, medzi nimi aj premiéri, nie sú schopní kontrolovať túto situáciu," povedal Orbán po stretnutí s predsedu EP Martinom Schulzom. Dodal, že prišiel osobne do sídla europarlamentu, aby informoval jeho predsedu, že Maďarsko urobí všetko možné, aby regulovalo tok utečencov, pričom spresnil, že maďarský parlament pripravuje balíček nových opatrení, Maďarsko vystavalo fyzickú bariéru v podobe plota na hraniciach so Srbskom a to všetko podľa neho od 15. septembra môže vytvoriť novú situáciu v Maďarsku, ako aj v Európe.

 

Tusk ešte pred stretnutím s Orbánom v príhovore pred veľvyslancami členských krajín EÚ uviedol, že sa obáva nového delenia medzi Východ a Západ vo vnútri únie, ktoré môže zapríčiniť migračná kríza. "Ospravedlňujem sa za zjednodušenie, ale je to, ako keby existovalo rozdelenie medzi východom a západom Európskej únie. Niektoré členské štáty myslia iba na to, ako zastaviť príliv imigrantov, čo symbolizuje kontroverzný plot v Maďarsku, zatiaľ čo iné chcú väčšiu solidaritu pri obrane... toho, čo nazývajú povinné kvóty pre presídlenie utečencov medzi 28 členských krajín EÚ," povedal Tusk pred diplomatmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies