Orbán navštívil policajtov zranených pri budapeštianskom atentáte

NETKY.SK • 1 Október 2016, 18:47 • 2 min
Orbán navštívil policajtov zranených pri budapeštianskom atentáte

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán dnes spolu s ministrom vnútra Sándorom Pintérom navštívil vo vojenskej nemocnici v Budapešti dvoch policajtov, ktorí utrpeli pri minulotýždňovom bombovom atentáte ťažké zranenia. Agentúru MTI o tom informoval hovorca premiéra Bertalan Havasi.

slovakia

left justify in out

Orbán v utorok oznámil, že Pintérovi nariadil, aby bol páchateľ chytený za každú cenu a zistil sa jeho motív. Premiér ďalej konštatoval, že išlo pravdepodobne naozaj o cielený útok na policajtov a nič nenasvedčuje tomu, že by mal výbuch niečo spoločné s migračnou krízou.

 

Pri explózii podomácky vyrobeného výbušného zariadenia naplneného klincami, ktoré v sobotu 24. septembra o 22.36 h neďaleko námestia Oktogon odpálil na diaľku neznámy muž, boli ťažko zranení dvaja členovia policajnej hliadky.

 

Prípad vyšetruje Národný vyšetrovací úrad (NNI) ako pokus o viacnásobnú vraždu. Polícia zverejnila zábery z bezpečnostných kamier, na ktorých je vidieť páchateľa. Za jeho dolapenie vypísali odmenu desať miliónov forintov (32.733 eur).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies