Orbán navštívi Vatikán, kde sa stretne s pápežom Františkom

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 09:53 • 2 min
Orbán navštívi Vatikán, kde sa stretne s pápežom Františkom

BUDAPEŠŤ - Maďarský premiér Viktor Orbán vycestuje vo štvrtok na oficiálnu návštevu Vatikánu, kde sa na súkromnej audiencii stretne s pápežom Františkom, oznámil Orbánov hovorca Bertalan Havasi. TASR správu prevzala od agentúry MTI, ktorá o tom informovala v stredu.

slovakia

left justify in out

Pôjde o vôbec prvú oficiálnu návštevu Viktor Orbán u pápeža vo Vatikáne, uviedol Havasi. Zároveň bude cesta do Ríma aj prvou oficiálnou zahraničnou návštevou Orbána od maďarských parlamentných volieb, ktoré sa uskutočnili 3. apríla.

 

img

 

Maďarský premiér sa s hlavou katolíckej cirkvi stretol naposledy vlani v septembri v Budapešti, kde pápež počas krátkej návštevy maďarskej metropoly celebroval omšu na záver Medzinárodného eucharistického kongresu.

 

Orbán je zástancom tvrdej protiimigračnej politiky, ktorú pápež dlhodobo kritizuje a volá po väčšej solidarite a pomoci utečencom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona