Orbán nariadil prípravu zábran na hraniciach s Rumunskom

NETKY.SK • 28 Február 2016, 19:09 • 2 min
Orbán nariadil prípravu zábran na hraniciach s Rumunskom

BUDAPEŠŤ - O nutnosti posilnenia obranných línií proti migrantom na maďarských hraniciach dnes hovoril predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vo výročnom prejave hodnotiacom situáciu v krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI povedal, že k hraniciam poslal nové vojenské jednotky, nariadil pohotovostnú službu v Báčsko-malokumánskej a Čongrádskej župe a ministrovi vnútra nariadil, aby pripravil výstavbu zábran na hraniciach s Rumunskom.

 

"Ak treba, budeme sa chrániť v celej dĺžke hraníc od Slovinska až po Ukrajinu," zdôraznil ministerský predseda vo svojom už 18. výročnom prejave pred pozvanými hosťami.

 

"Maďarsko je suverénna krajina, kam možno vstúpiť iba v prípade, že budú dodržané zákony a prichádzajúci sa podriadia uniformovaným," dodal Orbán.

 

Podľa jeho slov budúcnosť Európy neohrozujú v prvom rade tí, ktorí do nej chcú prísť, ale politickí, hospodárski a duchovní lídri, ktorí chcú pretvoriť tvár Európy proti vôli Európanov.

 

"To, čo sa deje v Európe je absurdné," konštatoval predseda vlády a situáciu pripodobnil lodi pred zrážkou, ktorej kapitán sa namiesto snahy vyhnúť sa nehode venuje vyčleňovaniu nefajčiarskych záchranných člnov.

 

Orbán podotkol, že ešte nie je neskoro, aby aj v Bruseli pochopili, že sa treba pozrieť pravde do očí a nie nechať sa viesť "snami a fatamorgánami". Pravda je podľa jeho slov taká, že v mnohých európskych krajinách už dávno budujú paralelné spoločnosti, ktoré potláčajú "náš svet". "Prichádzajúcim ani na um nepríde prispôsobiť sa nášmu spôsobu života, pretože svoj považujú za životaschopnejší," dodal.

 

Migrácia podľa Orbána ohrozuje nielen dosiahnuté výsledky, ale aj možnosti sľubnej budúcnosti. O zahraničnej politike svojej vlády povedal, že jej záujmom je mier, spolupráca, obchodovanie a vzájomné investovanie, pričom orientačnými bodmi pre Budapešť sú Berlín, Moskva a Ankara. "Nemôžeme sa nechať vtiahnuť do žiadnych medzinárodných akcií, ktoré sú namierené proti Nemecku, Rusku ani Turecku," zdôraznil.

 

Súčasnosť Maďarska predseda maďarskej vlády charakterizoval ako národno-kresťanské obdobie budovania občianskej spoločnosti. Nespokojným pedagógom a zdravotníkom odkázal, že rast ich miezd je určený výkonom ekonomiky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona