Orbán nariadil posilnenie hraničných zábran a prípravu nových zábran

NETKY.SK • 15 Február 2016, 14:38 • 2 min
Orbán nariadil posilnenie hraničných zábran a prípravu nových zábran

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán nariadil posilnenie jestvujúcich hraničných zábran a prípravu kapacít potrebných pre vybudovanie nových úsekov zábran.

slovakia

left justify in out

Premiér to dnes podľa agentúry MTI oznámil v úvode jarnej schôdze parlamentu v súvislosti s očakávaným rastom tlaku migračnej vlny na Európu.

Orbán poslancom parlamentu navrhol, aby ochrana Maďarska pred migrantmi a pred povinnými kvótami na prerozdelenie utečencov boli národnou otázkou. "V roku 2015 sa nám podarilo včas zakročiť, preto sme krajinu ubránili od masy migrantov," konštatoval premiér, podľa ktorého Maďarsko je dnes jednou z najstabilnejších krajín Európy.

 

Migračnú politiku Európskej únie označil Orbán za skrachovanú. "Zdá sa, že (Brusel) by aj naďalej dovážal migrantov a svojvoľne ich prerozdeľoval," dodal s poznámkou, že v Maďarsku 1,8 milióna ľudí podporilo vládu v tom, aby urobila všetko proti zavedeniu systému kvót.

 

V roku 2016 bude podľa jeho slov v Bruseli potrebná diplomatická, právna a politická ochrana, a na južných hraniciach únie zas policajná a vojenská ochrana.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies