Orbán na summite V4: Európa potrebuje v novom období nové prostriedky

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 18:36 • 2 min
Orbán na summite V4: Európa potrebuje v novom období nové prostriedky

BUDAPEŠŤ - Európa vstúpila do nového obdobia a nové obdobie si vyžaduje nové prostriedky. Vyhlásil to dnes v Budapešti na pôde Maďarskej akadémie vied predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v úvode summitu predsedov vlád Vyšehradskej štvorky (V4).

slovakia

left justify in out

Na medzinárodnej konferencii "Vyšehradská skupina – motor rastu Európy", na ktorom vystúpili s prejavmi okrem premiérov V4 aj predseda Európskej komisie José Manuel Barosso a eurokomisár pre regionálnu politiku Johannes Hahn, Orbán zdôraznil, že nadišiel čas, aby hlas krajín strednej Európy zaznel v citlivých záležitostiach trochu silnejšie.
     

Bez hospodárskeho rastu krajín strednej Európy by podľa Orbána nebol rast ani v EÚ. "Maďarský postoj je, že v Únii je potrebné dodržiavať dohody, medzi nimi aj finančné," konštatoval premiér. Dodal, že Maďarsko odmieta, aby sa európska základná zmluva potajomky upravovala. 
     

V otázke migrácie zastáva maďarská vláda podľa jeho slov postoj, že v rámci EÚ je nutné zabezpečiť voľný pohyb pracovnej sily, naopak - príliv migrantov spoza hraníc EÚ treba výrazne pribrzdiť. 
     

Orbán sa opäť vyjadril za znižovanie cien energií, aby "Európa bola konkurencieschopná voči USA, kde sú ceny energií tretinové."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies