Orbán: Mládež západnej Európy bude ešte stále nažive, keď sa stane menšinou vo svojom vlastnom domove

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 18:04 • 2 min
Orbán: Mládež západnej Európy bude ešte stále nažive, keď sa stane menšinou vo svojom vlastnom domove

BUDAPEŠŤ - Európa sa vzdáva s rukami nad hlavou pred inváziou migrantov z Afriky a Blízkeho východu. Na verejnom zhromaždení pri príležitosti 170. výročia protihabsburskej revolúcie z roku 1848 to v stredu pred budovou maďarského parlamentu v Budapešti vyhlásil premiér Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

"Dnešná mládež západnej Európy bude ešte stále nažive, keď sa stane menšinou vo svojej vlastnej krajine a príde o to jediné miesto na svete, ktoré môže nazývať svojím domovom," vyhlásil maďarský premiér.

Agentúra Associated Press (AP) pripomína, že tvrdá protiutečenecká rétorika je dominantnou Orbánovou témou pred maďarskými parlamentnými voľbami, ktoré sa uskutočnia o tri týždne. Podľa predvolebných prieskumov Orbán hravo obháji volebné víťazstvo a stane sa po voľbách premiérom aj na tretie za sebou idúce volebné obdobie.

Na proorbánovskom pochode, ktorý sa skončil zhromaždením pred budovou maďarského parlamentu, sa zúčastňujú desaťtisíce ľudí. Akciu organizuje mimovládne združenie napojené na Orbánovu stranu Fidesz a podľa AP naň organizátori zvážali ľudí autobusmi z celej krajiny. Účastníci takzvaného Pochodu mieru kráčali mestom za transparentmi s nápismi "Domovina nado všetko" a "Maďarsko chráni Európu".

V Budapešti sa vo štvrtok koná aj viacero mítingov opozičných zoskupení vrátane zhromaždenia zvolaného recesistickou Stranou dvojchvostého psa, na tých sa však zúčastňuje menej občanov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies