Orbán: Migračná kríza ohrozuje formu života Európanov

NETKY.SK • 30 Október 2015, 10:55 • 2 min
Orbán: Migračná kríza ohrozuje formu života Európanov

BUDAPEŠŤ - Európske národy sa začínajú zobúdzať, vyhlásil dnes v súvislosti s migračnou krízou predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. Podľa jeho slov ide o otázku kultúry - ohrozený je životný štýl Európanov a pritom je to aj ťažká sociálna a bezpečnostná problematika.

slovakia

left justify in out

Orbán v pravidelnom piatkovom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth rádió zdôraznil, že prijímaním utečencov Európa prijíma aj ich svojské vnútorné konflikty a objavuje sa čoraz viac správ o zhoršujúcej sa bezpečnosti v Európe. Pripomenul, že podľa viacerých odhadov na našom kontinente stúpla aj teroristická hrozba.

 

"V Európe ešte stále neprijímajú maďarský postoj - postoj zdravého rozumu -, pritom sem stále prúdia denne desaťtisíce nikým nepoznaných a nekontrolovaných cudzincov," povedal Orbán.

 

O systéme prerozdeľovania utečencov premiér vyhlásil, že je to protiprávny, nerozumný a neférový systém. "Európska únia ho chce zmeniť na stály mechanizmus, čo je v rozpore so záujmami a ponímaním Maďarov," dodal. Podľa jeho vyjadrenia chýba odpoveď aj na otázku, čo ak niekoho pošlú z utečencov do Budapešti, ale on tam nebude chcieť ísť.

 

"Nikto nepoveril vodcov únie, aby národným štátom nanútili ľudí, ktorí do Európy prišli ilegálne," uzavrel maďarský ministerský predseda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies