Orbán Merkelovej: Smelou politikou možno vyhrať voľby aj v čase krízy

NETKY.SK • 23 September 2013, 11:05 • 2 min
Orbán Merkelovej: Smelou politikou možno vyhrať voľby aj v čase krízy

BUDAPEŠŤ - Víťazstvo nemeckého konzervatívneho bloku Kresťanskodemokratická únia Nemecka (CDU) a Kresťansko-sociálna únia Bavorska (CSU) označil maďarský premiér Viktor Orbán za povzbudivé a dôležité z pohľadu budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Šéf budapeštianskej vlády zverejnil videozáznam s blahoželaním predsedníčke CDU a nemeckej kancelárke Angele Merkelovej a nemeckým kresťanským demokratom. "S obrovskou radosťou sme v Budapešti prijali správy o volebnom víťazstve, ktoré ste zožali v terajších nemeckých voľbách," vyhlásil Orbán na videozázname, zverejnenom v nedeľu večer na Facebooku.

"Ide o vaše veľmi dôležité víťazstvo, ktoré je víťazstvom aj pre nás, pretože je povzbudením a posmelením do budúcnosti. Posmeľuje nás, pretože svedčí o tom, že smelou politikou možno ešte aj v podmienkach uprostred vážnej európskej krízy získať priazeň voličov. Je povzbudením aj preto, lebo naznačuje, že v nadchádzajúcich rokoch sa naskytne možnosť spoločne hľadať liek na vážne choroby našej spoločnej domoviny - Európy," konštatoval predseda maďarskej vlády.

"Boh žehnaj nemeckým kresťanským demokratom - gratulujem, milá Angela," povedal Orbán. Konzervatívny blok kancelárky Merkelovej získal v nedeľňajších voľbách najviac kresiel v Spolkovom sneme, nepodarilo sa mu však zaistiť väčšinu 316 zo 630 mandátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies