Orbán mení štruktúru maďarskej vlády, vzniknú kabinety hospodárstva a stratégie

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 16:04 • 2 min
Orbán mení štruktúru maďarskej vlády, vzniknú kabinety hospodárstva a stratégie

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán rozhodol o zmene organizačnej štruktúry vlády, ktorá bude v budúcnosti rozdelená na hospodársky a strategický kabinet, informoval dnes v Budapešti minister riadiaci úrad vlády János Lázár.

slovakia

left justify in out

Podľa internetového vydania týždenníka Heti Világgazdaság do uvedených kabinetov, ktoré budú riadiť ministri, nerozdelia jednotlivé rezorty, ale konkrétne témy, o ktorých zatiaľ ešte ale nepadlo rozhodnutie.

 

"Cieľom tohto kroku je zintenzívniť činnosť vlády. Realizácia projektu už prebieha, systém kabinetov bude dobrý. Uľahčí totiž prácu šéfov jednotlivých rezortov, prípravu rozhodnutí, spoločenské vyjednávanie a konfrontáciu protichodných názorov. Ak by sa to dialo na rokovaní vlády, mohlo by to ochromiť schôdzu. Bude to fórum pre vládne rozhodovanie," spresnil Lázár.

 

Minister podotkol, že premiér Orbán nechystá žiadne zmeny vo vláde, k nim môže dôjsť iba na úrovni štátnych tajomníkov a ich zástupcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies