Orbán: Maďarsko začalo budovať plot na hranici s Chorvátskom

NETKY.SK • 18 September 2015, 09:27 • 2 min
Orbán: Maďarsko začalo budovať plot na hranici s Chorvátskom

BUDAPEŠŤ - Maďarsko začalo v noci na dnes budovať plot na svojej hranici s Chorvátskom, aby zastavilo prílev migrantov, a umiestnilo na nej už stovky vojakov a policajtov. Uviedol to dnes ráno vo verejnoprávnom rozhlase maďarský premiér Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Plot ako rýchle riešenie podľa neho dokončia na kritickom 41-kilometrovom úseku hranice, kde obe krajiny neoddeľuje rieka, do konca dnešného dňa, informuje tlačová agentúra Reuters.

 

"Musíme zaviesť tie isté opatrenia ako na srbsko-maďarskej hranici," povedal Orbán s tým, že momentálne na výstavbe plota pracuje 600 vojakov, pričom ďalších 500 nasadia počas dnešného dňa a ďalších 700 cez víkend.

Maďarská polícia dnes ráno oznámila, že počet utečencov registrovaných v Maďarsku znova mierne vzrástol. Vo štvrtok policajti zadržali 764 osôb; v stredu išlo len o 277 ľudí. Nárast možno pripísať tomu, že vo štvrtok po prvý raz do Maďarska dorazilo 497 utečencov smerom z Chorvátska, uviedla agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona