Orbán: Maďarsko sme vytiahli z priepasti, do ktorej ju dostali socialisti

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 11:56 • 2 min
Orbán: Maďarsko sme vytiahli z priepasti, do ktorej ju dostali socialisti

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda v uplynulých troch rokoch vytiahla krajinu z priepasti, do ktorej ju dostali socialisti, vyhlásil dnes predseda vlády Viktor Orbán na budapeštianskej konferencii Zaostrené na národný záujem - Maďarský model v meniacej sa Európe.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Orbán zdôraznil, že v uvedenom období jeho kabinet často dosahoval úspechy, občas však urobil aj chyby. "Vláda mala skvelé, nečakane vynikajúce nápady - boli však aj také, o ktorých vysvitlo, že nie sú až také dobré," dodal premiér, ktorý maďarské hospodárstvo označil za "jednu z najsľubnejších ekonomík Európy".

Vláda podľa jeho slov postavila ekonomiku na nohy a urobila všetko pre to, aby Maďarsko žilo z vlastných peňazí, a nie z cudzích. "Preto sme ukončili spoluprácu s Medzinárodným menovým fondom. Oni odišli domov, my sme zostali tu," povedal Orbán.

Kabinet dal do poriadku rozpočet, deficit je rekordne nízky a Maďarsko svoje financovanie rieši na trhoch, sumarizoval situáciu predseda maďarskej vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies