Orbán: Maďarsko sa nikoho nezľakne, presadíme zníženie cien energií

NETKY.SK • 3 Február 2014, 17:29 • 2 min
Orbán: Maďarsko sa nikoho nezľakne, presadíme zníženie cien energií

BUDAPEŠŤ - Obnovené Maďarsko sa už nikoho nezľakne, vyhlásil dnes maďarský premiér Viktor Orbán v úvode jarného zasadania parlamentu v Budapešti.

slovakia

left justify in out

Súčasne prisľúbil, že ochráni krajinu pred ďalšími útokmi, ktoré pripravuje Brusel a vplyvné nadnárodné spoločnosti v súvislosti s bojom maďarskej vlády proti vysokým režijným nákladom domácností.
     
Podľa internetového vydania maďarského denníka Népszabadság Orbán zdôraznil nutnosť zaistenia udržateľného rastu ekonomiky a konkurencieschopnosti. Najdôležitejšou výzvou je ale zlepšenie životných podmienok Maďarov, k čomu je potrebné znížiť ceny energií, uviedol Orbán s poznámkou, že tretie znižovanie režijných nákladov domácností musí ešte schváliť parlament.
     
Podpredseda parlamentnej frakcie opozičnej Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Tamás Harangozó v reakcii na Orbánove slová o úspechoch vlády a o dobrom stave krajiny vyhlásil, že premiér zabudol spomenúť prehratý boj o štátny dlh a nehovoril ani o dôvodoch dramatického prepadu kurzu forintu. Podľa socialistov Orbánova vláda - v porovnaní s predchádzajúcimi volebnými obdobiami - zaviedla najviac daní a vyzbierala z nich najviac peňazí. 
     
V parlamentných voľbách 6. apríla podľa Harangozóa voliči zosadia Orbánov kabinet, pretože v Maďarsku žije každý druhý človek v neistote, pol milióna detí hladuje a státisíce rodín žije v chudobe.
     
Ďalší opoziční politici kritizovali Orbána za netransparentnú dohodu s Moskvou o rozšírení jadrovej elektrárne v Paksi. Predseda ultrapravicového Jobbiku Gábor Vona síce povedal, že jadrová energia v Maďarsku nemá alternatívu a že vzťah s Rusmi je výhodný, súčasne však vyjadril obavy z toho, že sa na projekte "nabalia" podniky blízke vládnej strane Fidesz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona