Orbán: Maďarsko podporuje suverenitu Ukrajiny; treba sa vrátiť k dohode z Minska

NETKY.SK • 26 November 2018, 20:15 • 2 min
Orbán: Maďarsko podporuje suverenitu Ukrajiny; treba sa vrátiť k dohode z Minska

BUDAPEŠŤ - Maďarsko podporuje zvrchovanosť a územnú celistvosť Ukrajiny, povedal v pondelok v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v súvislosti s ukrajinsko-ruskou krízou, ktorá vypukla uplynulý víkend.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre komerčnú televíznu stanicu ATV premiér zdôraznil, že sa treba vrátiť k mierovej dohode z Minska. "Normandská štvorka - Rusi, Ukrajinci, Nemci a Francúzi - zrealizovala minskú dohodu. Tieto krajiny sú schopné riešiť aj terajšie napätie," dodal Orbán.

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko v pondelok podpísal výnos o rozhodnutí Rady národnej bezpečnosti a obrany (SNBO) vyhlásiť na Ukrajine stanné právo. Ide o reakciu na incident, ktorý sa v nedeľu odohral v Azovskom mori.

 

Rusko tvrdí, že plavidlá ukrajinských námorných síl - Berďansk, Nikopol a Jany Kapu - v nedeľu narušili ruskú hranicu, nereagovali na výzvy sprevádzajúcich plavidiel pohraničnej služby FSB a Čiernomorskej flotily a dopustili sa nebezpečného manévrovania. Posádky i lode boli zadržané.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona