Orbán: Maďarsko i Poľsko si zaslúžia viac úcty od Spojených štátov

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 09:56 • 2 min
Orbán: Maďarsko i Poľsko si zaslúžia viac úcty od Spojených štátov

BUDAPEŠŤ - Maďarsko i Poľsko si zaslúžia viac úcty od Spojených štátov, vyhlásil dnes v pravidelnom piatkovom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v reakcii na nedávne kritické vyjadrenia bývalého prezidenta USA Billa Clintona.

slovakia

left justify in out

Clinton v prejave v rámci prezidentskej kampane svojej manželky Hillary 13. mája v New Jersey okrem iného povedal, že Maďari a Poliaci by bez Spojených štátov a ich víťazstvu v studenej vojne neboli slobodní. Teraz však dospeli k záveru, že s demokraciou je príliš mnoho problémov, preto chcú v štýle ruského prezidenta Vladimira Putina. Clinton taktiež kritizoval Maďarsko a Poľsko za odmietanie prijímania migrantov.

 

Premiér ocenil reakciu šéfa poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslawa Kaczyňského, ktorý povedal, že ak niekto tvrdí, že v dnešnom Poľsku nie je demokracia, znamená to, že by sa mal dať vyšetriť.

 

Orbán tvrdí, že negatívne vyjadrenia z USA adresované Maďarsku, Poľsku a vo všeobecnosti krajinám strednej Európy, ktoré sa rozmnožili v čase migračnej krízy, nie sú náhodné. "Za vodcami Demokratickej strany treba vidieť Sorosa, ktorý hlása, že v každom roku treba vpustiť do Európy najmenej milión moslimov. Maďarsko je v tomto Sorosovom americkom pláne prekážkou," zdôraznil maďarský premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona