Orbán: Maďari sa nikdy nevzdajú svojej slobody a nechcú európske spojené štáty

NETKY.SK • 24 Október 2016, 08:32 • 2 min
Orbán: Maďari sa nikdy nevzdajú svojej slobody a nechcú európske spojené štáty

BUDAPEŠŤ - Maďari sa nikdy nevzdajú svojej slobody a aj v najbeznádejnejšej situácii ju dokážu získať, povedal dnes v Budapešti na slávnostnom masovom zhromaždení pri príležitosti 60. výročia maďarskej revolúcie 1956 predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

V roku 1956 sa podľa jeho slov v Budapešti "otočil beh dejín", namiesto príchodu komunistickej svetovej revolúcie vypukla svetová protikomunistická revolúcia. "Západu sme odkázali, že Sovietsky zväz je zraniteľný," formuloval Orbán a dodal, že Maďari chcú sami rozhodovať o svojom vlastnom osude.

 

"Nemôžeme dovoliť, aby z Európskej únie vytvorili novodobú ríšu, aby namiesto spojenectva slobodných európskych národov vznikli európske spojené štáty. My Maďari, chceme zostať európskym národom a nie národnosťou v Európe," zdôraznil predseda maďarskej vlády.

 

Na protest proti Orbánovej politike počas jeho prejavu pískalo niekoľko stoviek protestujúcich. Podľa spravodajského servera Index.hu medzi pískajúcimi demonštrantami bol aj historik Krisztián Ungváry, ktorý mal poranenú hlavu. "V demokracii môžem vyjadriť svoj názor, avšak mňa za tento názor napadli," povedal serveru.

 

Na Kossuthovom námestí bola aj skupina protidemonštrantov, ktorých polícia oddelila kordónom od druhého tábora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies