Orbán kvôli povodňovej hrozbe vyhlásil stav ohrozenia

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 11:43 • 2 min
Orbán kvôli povodňovej hrozbe vyhlásil stav ohrozenia

BUDAPEŠŤ - Maďarský premiér Viktor Orbán kvôli povodňovej hrozbe na Dunaji vyhlásil pre krajinu stav ohrozenia, ktorý platí od dnešného poludnia. Podľa agentúry MTI predseda vlády uviedol, že vláda sprístupnila rozpočtové zdroje potrebné k protipovodňovej ochrane.

slovakia

left justify in out

K dispozícii bude podľa jeho slov zhruba 8000 vojakov, rovnaký počet pracovníkov Celoštátneho úradu ochrany proti katastrofám, 1400 vodohospodárov a 3600 policajtov.

"Na základe údajov z Rakúska je pravdepodobné, že hladina Dunaja dosiahne rekordnú výšku a je nutné rátať s dlhotrvajúcou protipovodňovou ochranou. Obrovskú masu vody možno na maďarskom území očakávať v stredu, preto najťažšie obdobie bude počas víkendu," konštatoval Orbán, ktorý súčasne zdôraznil, že je reálna šanca na udržanie vôd v koryte rieky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona