Orbán: Nikdy neprispejem k tomu, aby sa Maďarsko zmenilo na krajinu prisťahovalcov

NETKY.SK • 8 September 2017, 12:27 • 2 min
Orbán: Nikdy neprispejem k tomu, aby sa Maďarsko zmenilo na krajinu prisťahovalcov

BUDAPEŠŤ - Verdikt Súdneho dvora Európskej únie v Luxemburgu, ktorý v stredu zamietol žaloby Maďarska a Slovenska proti dočasnému mechanizmu EÚ na prerozdeľovanie utečencov na základe kvót, treba vziať na vedomie, čo však nie je dôvodom na zmenu prisťahovaleckej politiky Maďarska, tvrdí maďarský premiér Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Zároveň zdôraznil, že plne súhlasí s postojom slovenského premiéra Roberta Fica.

 

Politický postoj Ficovej vlády k otázke migrantov a povinným kvótam na ich prerozdeľovanie sa nemení ani po zamietnutí žaloby Slovenska Súdnym dvorom Európskej únie. Povedal to slovenský ministerský predseda v stredu s tým, že rozsudok bude Slovensko plne rešpektovať.

 

Orbán dnes zdôraznil, že nikdy neprispeje k tomu, aby sa Maďarsko zmenilo na krajinu prisťahovalcov. "Voliči ma splnomocnili, aby som chránil maďarskú kultúru a identitu," dodal maďarský premiér, ktorý stredajší rozsudok vníma ako "otvorenie dverí realizácii plánu amerického finančníka Georgea Sorosa".

 

Rozhodnutie Súdneho dvora Európskej únie zamietnuť žaloby Slovenska a Maďarska v súvislosti s prerozdeľovaním utečencov otvorilo na kontinente dvere "zmiešanej kultúre a populácii," tvrdí maďarský premiér Viktor Orbán. 

 

Skutočný politický boj sa podľa maďarského premiéra začína iba teraz - treba totiž zabrániť tomu, aby dočasný mechanizmus prerozdeľovania utečencov nahradila Európska únia stálym mechanizmom.

 

"Namiesto právneho boja musíme viesť politický boj", vyjadril sa Orbán na zmenu rozhodnutia. Politik udržiava otázku prisťahovalectva na vrchole svojej agendy od roku 2015.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona