Orbán ide po Putinovej návšteve do Varšavy, poľský prezident ho kritizoval

NETKY.SK • 18 Február 2015, 17:45 • 2 min
Orbán ide po Putinovej návšteve do Varšavy, poľský prezident ho kritizoval

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán navštívi vo štvrtok Varšavu, kde sa stretne s poľskou premiérkou Ewou Kopaczovou.

slovakia

left justify in out

Poľský prezident Bronislaw Komorowski v reakcii na utorňajšiu návštevu ruského prezidenta Vladimira Putina v Budapešti dnes vyhlásil, že najdôležitejšia je jednota západného sveta v sankciách vynútených ruskou agresiou.
     

Podľa agentúry MTI Komorowski po rokovaní poľskej rady pre národnú bezpečnosť na novinársku otázku týkajúcu sa Putinovej schôdzky s Orbánom povedal, že ešte nedávno niektorí poľskí politici považovali Budapešť za svoj vzor.udodal prezident.
     

Kopaczová sa podľa jeho slov iste opýta Orbána na schôdzku s Putinom.
     

Podľa internetovej stránky denníka Népszabadság sa k Orbánovi kriticky vyjadril aj poľský minister zahraničných vecí Grzegorz Schetyna. V rozhovore pre poľský štátny rozhlas v utorok vyhlásil, že maďarský premiér bude musieť po stretnutí s Putinom vo Varšave vysvetliť, ako chápe spoluprácu v rámci Európskej únie a európsku energetickú solidaritu.
     

Schetyna vyjadril názor, že Maďarsko má právo na vedenie suverénnej politiky, avšak takto je to veľmi riskantné. Orbán za to podľa neho zaplatí vo voľbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies