Orbán: Fidesz-KDNP ručí za to, že extrémisti nezohrajú v Maďarsku významnú úlohu

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 16:01 • 2 min
Orbán: Fidesz-KDNP ručí za to, že extrémisti nezohrajú v Maďarsku významnú úlohu

BUDAPEŠŤ - Vládny blok Fidesz-KDNP, ktorý v nedeľňajších parlamentných voľbách získal významné víťazstvo, je zárukou toho, že v Maďarsku nebudú hrať extrémisti v spoločnosti významnú úlohu, vyhlásil dnes v Budapešti na medzinárodnej tlačovej konferencii predseda maďarskej vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

"Náš vládny program je obsiahnutý jediným slovom: pokračovanie. Voliči nás podporili v tom, čo sme uplynulé štyri roky vykonali. Povedali jasné áno novému systému správy verejných vecí, ktorý sme zaviedli v roku 2010 a ktorého súčasťou je aj nová ústava," povedal Orbán.
     

Voliči podľa jeho slov hlasovali za na novú hospodársku politiku, ktorou sa vláda snaží vytvoriť hospodárstvo založené na práci, a súhlasili výraznou väčšinou aj s pokračovaním vlády ľudovej strany európskeho typu.
     

Občania súčasne podľa Orbána zavrhli nenávisť. "Odmietli totiž strany, ktorých program pozostáva z nenávisti voči protivníkovi, a povedali nie vystúpeniu z Európskej únie. V centre svojho programu mala takýto cieľ jediná strana, s ktorou sme bojovali, a argumentovali sme v prospech zachovania členstva v EÚ, tento boj sme výrazným náskokom vyhrali," dodal premiér.
     

"Z hľadiska perspektívy môžem vyhlásiť, že vládny blok Fidesz-KDNP je zárukou toho, že v Maďarsku sa ani sprava, ani zľava nedostanú extrémisti k významnej úlohe vo verejnom živote," zdôraznil predseda Fideszu.

 

Kabinet podľa jeho slov zasadne v stredu a zhodnotí priebeh volieb. Na tom, či Fidesz-KDNP bude mať v parlamente dvojtretinovú väčšinu, o čom sa rozhodne v nadchádzajúcich dňoch pri sumarizovaní všetkých voličských hlasov, vrátane hlasov zahraničných Maďarov, už nezáleží, dodal.
      

Orbán podotkol, že banky vlani zabudovali do svojho systému bankovú daň. Opäť dosiahli zisk, preto táto daň zostane aj naďalej zachovaná v záujme toho, aby sa aj banky naďalej podieľali na "spravodlivom rozdelení verejnej ťarchy".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies