Orbán: Európu treba obnoviť, európska identita nikdy nenahradí národnú

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 13:38 • 2 min
Orbán: Európu treba obnoviť, európska identita nikdy nenahradí národnú

BUDAPEŠŤ - Európa nie je konkurencieschopná, svojim občanom spôsobuje sklamania, preto ju treba obnoviť. Povedal to dnes v maďarskom verejnoprávnom rozhlase predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, podľa ktorého európska identita nikdy nenahradí národnú identitu.

slovakia

left justify in out

Premiér zdôraznil, že Maďarsko urobí všetko na ochranu národných kompetencií. "Existuje však množstvo rozhodnutí, ktorým je možné z Bruselu zabrániť," konštatoval Orbán. Vyjadril presvedčenie, že Európska únia skúša, kam až môže v nanucovaní svojej vôle zájsť.

 

Konflikty Maďarska s Bruselom sú podľa Orbána nutnosťou. Ten, kto odmieta takúto diskusiu, nie je vhodný na to, aby reprezentoval krajinu, konštatoval v súvislosti s voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré sa v Maďarsku budú konať 25. mája.

 

"Uplynulých päť rokov sa maďarská opozičná ľavica snažila využívať EP na to, aby robila prieky vláde. Neposielajte tam strany, s ktorými v Bruseli budeme musieť bojovať," vyzval premiér maďarských voličov.

 

K otázke termínu možného vstupu Maďarska do eurozóny Orbán povedal, že nie je veštec. "Treba sa usilovať, aby krajiny, ktoré sú v eurozóne, tam aj zostali, ako aj o to, aby euro bolo svetovou menou. To druhé sa nielenže nedarí dosiahnuť, ale je potrebné bojovať za zachovanie eura," podotkol Orbán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies