Orbán: Európa nie je slobodná - v Európe je zakázané hovoriť pravdu

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 13:00 • 2 min
Orbán: Európa nie je slobodná - v Európe je zakázané hovoriť pravdu

BUDAPEŠŤ - Európa dnes nie je slobodná, pretože sloboda sa začína vyslovením pravdy - a dnes je v Európe vysloviť pravdu zakázané, povedal dnes na nádvorí Národného múzea v Budapešti v slávnostnom prejave v rámci osláv 168. výročia protihabsburskej revolúcie predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

"Je zakázané hovoriť, že Európu ohrozuje sťahovanie národov, že prisťahovalectvo prináša na tento kontinent kriminalitu a teror, a zakázané je hovoriť aj to, že "nejde o náhodný jav, ale o plánovanú a riadenú akciu," povedal Orbán pred zhromaždenými priaznivcami, medzi ktorými bola aj tisícka Poliakov.

 

V Bruseli sa podľa jeho slov teraz pokúšajú čo najrýchlejšie prisťahovať a rozmiestniť cudzincov, pričom mnohé národy už pochopili, že to ohrozuje ich budúcnosť.

 

"K pribrzdeniu sťahovania národov treba najskôr pribrzdiť Brusel," konštatoval ministerský predseda a dodal, že nemožno dovoliť, aby sa Brusel postavil nad zákony.

 

Orbán avizoval, že jeho krajina si začne hľadať spojencov, pretože v tejto situácii treba "obnoviť jednotu Európy".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies