Orbán: Európa nemôže svoju budúcnosť stavať na prisťahovalectve

NETKY.SK • 5 November 2015, 16:46 • 2 min
Orbán: Európa nemôže svoju budúcnosť stavať na prisťahovalectve

BUDAPEŠŤ - Európa nemôže stavať svoju budúcnosť na prisťahovalectve, prijatie prisťahovalectva je nebezpečné, povedal dnes na Budapeštianskom demografickom fóre predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera Hvg.hu premiér na podujatí určenom pre odborníkov a osobnosti verejného života konfrontoval prisťahovalectvo s rodinnou politikou.

"Európa je zaplavená (migrantmi), za týmito procesmi sa vykresľujú mapy nového kultúrneho, mocenského a trhového prerozdeľovania. Ak si nedáme pozor, tak na tejto mape vzniknú zmeny, ktorých následkami môžu byť politické i ozbrojené konflikty," varoval Orbán.

 

Premiér ostro kritizoval Európu za to, že namiesto podpory rodiny venuje viac financií a pozornosti témam, ako je napríklad homosexualita. "Chceme Európu založenú na rodine a nie na prisťahovalcoch," zdôraznil Orbán a Maďarov vyzval, aby dokázali, že mať deti je prospešné z hľadiska budúcnosti krajiny i celej Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies