Orbán dementoval vyhlásenie Kövéra o obnovení vojenskej služby

NETKY.SK • 17 Január 2016, 14:43 • 2 min
Orbán dementoval vyhlásenie Kövéra o obnovení vojenskej služby

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku nebude obnovená základná vojenská služba, vyhlásil dnes vo verejnoprávnej televízii predseda vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Zrušenie brannej povinnosti v Maďarsku označil v sobotu predseda maďarského parlamentu László Kövér za katastrofálnu chybu. V rozhovore pre denník Új Néplap nevylúčil, že povinnú vojenskú službu v Maďarsku obnovia.

 

Orbán povedal, že v tejto otázke nie je žiadny spor medzi vládou a predsedom parlamentu, Kövér podľa jeho slov "hovoril o niečom inom". "Otázka opätovného zavedenia brannej povinnosti v Maďarsku nie je, ale ani nebude otvorená," zdôraznil premiér.

 

Predseda parlamentu vyhlásil, že kvôli neistote súvisiacej s terorizmom a migráciou vôbec nie je vylúčený v Maďarsku návrat k základnej vojenskej službe, čo si však vyžiada podstatne viac energie, ako keby ju v roku 2004 vôbec nezrušili.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona