Orbán: Cieľom Maďarska je vrátiť späť migrantov, chorvátske hranice neotvorí

NETKY.SK • 21 Október 2015, 19:26 • 2 min
Orbán: Cieľom Maďarska je vrátiť späť migrantov, chorvátske hranice neotvorí

BUDAPEŠŤ/MADRID - Opatrenia maďarskej vlády na ochranu schengenských hraníc proti migrantom väčšina Európanov podporuje, vyhlásil dnes v Madride predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, ktorý pricestoval na kongres Európskej ľudovej strany (EPP).

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI premiér povedal, že nemožno očakávať otvorenie chorvátskej zelenej hranice.

 

"Schengen je hodnota, ktorú musíme ochrániť," podotkol pred novinármi Orbán, podľa ktorého súčasná migračná vlna môže zničiť Európu. "To čo sa deje, môže na jednej strane rozbiť Európu, my ju chceme ochrániť. Na druhej strane máme medzinárodné záväzky, ktoré sú jednoznačné a ktoré je potrebné dodržať. Európa znamená vládu zákona. Ak nebudeme dodržiavať pravidlá, vznikne z toho chaos," zdôraznil predseda maďarskej vlády.

 

Na novinársku otázku, prečo chce Maďarsko chrániť Európu, keď si to Európa evidentne neželá, Orbán reagoval slovami, že si je istý, že väčšine ľudí sa nepáči, čo sa deje, a to nielen Maďarom, ale ani Európanom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies