Orbán chce vyslať vojakov do Iraku na boj s IŠ

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 14:04 • 2 min
Orbán chce vyslať vojakov do Iraku na boj s IŠ

BUDAPEŠŤ - Maďarský premiér Viktor Orbán v pondelok uviedol, že požiada parlament o schválenie vyslania vojakov do boja s militantnou skupinou Islamský štát (IŠ) v Iraku po boku západných spojencov.

slovakia

left justify in out

Orbán na stretnutí maďarských diplomatov v pondelok vyhlásil, že účasť na vojenských aktivitách západných spojencov prinesie maďarskej zahraničnej politike prestíž a uznanie. Minister zahraničných vecí Péter Szijjártó pred časom uviedol, že na základe žiadosti Spojených štátov by Maďarsko mohlo na sever Iraku vyslať 100 až 150 vojakov. Bojovali by tu po boku nemeckých a talianskych jednotiek a strážili iracké výcvikové centrá.

 

Orbánová strana Fidesz už v súčasnosti v parlamente nedisponuje dvojtretinovou väčšinou potrebnou na schválenie takejto vojenskej misie, viacerí opoziční poslanci však prisľúbili, že tento návrh podporia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies