Orbán: Ak sa voliči vyjadria v referende za utečenecké kvóty, odstúpim

NETKY.SK • 2 Október 2016, 11:21 • 2 min
Orbán: Ak sa voliči vyjadria v referende za utečenecké kvóty, odstúpim

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán odstúpi zo svojho postu v prípade, že v dnešnom referende voliči neodmietnu utečenecké kvóty. Premiér to povedal novinárom po tom, čo odovzdal svoj hlas vo volebnom okrsku na zugligetskej základnej škole XII. budapeštianskeho obvodu.

slovakia

left justify in out

Ak však väčšina voličov kvóty odmietne, potom to podľa Orbánových slov poskytne dostatočný mandát parlamentu i vláde aj v prípade, že plebiscit nebude platný.

 

Premiér zdôraznil, že je hrdý, že Maďari sú prvými, ktorí o tejto otázke hlasujú a dodal, že bude rád, keď tento príklad budú nasledovať aj ďalšie krajiny.

 

Dnes o 06.00 h otvorili 10.331 volebných okrskov, v ktorých sa spolu so 105 volebnými miestnosťami na zahraničných zastupiteľských úradoch Maďarska bude môcť vyše osem miliónov oprávnených voličov vyjadriť v referende k otázke: "Ste za to, aby EÚ mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?"

 

Upozornenie: Obrazová redakcia TASR vydá k správe fotoreportáž a videozáznam

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies