Orbán a Porošenko v Kyjeve: Ukrajinskú krízu možno riešiť iba mierovou cestou

NETKY.SK • 14 Február 2015, 10:38 • 2 min
Orbán a Porošenko v Kyjeve: Ukrajinskú krízu možno riešiť iba mierovou cestou

KYJEV - Krízu na východe Ukrajiny je možné vyriešiť iba mierovou cestou, zhodli sa dnes v Kyjeve predseda maďarskej vlády Viktor Orbán a ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

O výsledkoch rokovania informoval maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó. Pre maďarskú komerčnú televíziu Hír TV šéf diplomacie povedal, že na schôdzke Orbán s Porošenkom nehovorili o pripravovanej utorňajšej budapeštianskej návšteve ruského prezidenta Vladimira Putina, a ani o mobilizácii príslušníkov maďarskej menšiny žijúcej na Ukrajine.
      

Porošenko sa maďarskému prezidentovi poďakoval za humanitárnu pomoc Maďarska a za obnovu dodávok plynu na Ukrajinu cez Maďarsko.
      

"Na dnešnej schôdzke rokovali dve susedné krajiny, o tretej krajine sme nehovorili. Zrejme každý berie do úvahy, že každá krajina si suverénnym spôsobom vytvára zahraničnú politiku v zmysle svojich záujmov. My sa o situácii po ukončení dlhodobej zmluvy o dodávkach zemného plynu a o energetickej bezpečnosti pre Maďarsko musíme dohodnúť s Ruskom a nie s Ukrajinou," zdôraznil Szijjártó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies