Orbán a Cameron: Bolo by vhodné zreformovať inštitúcie EÚ

NETKY.SK • 9 Október 2013, 19:06 • 2 min
Orbán a Cameron: Bolo by vhodné zreformovať inštitúcie EÚ

BUDAPEŠŤ - Inštitúcie Európskej únie by bolo vhodné zreformovať, podľa agentúry MTI sa na tom zhodli dnes v Londýne maďarský premiér Viktor Orbán s britským premiérom Davidom Cameronom.

slovakia

left justify in out

Orbán po schôdzke maďarským novinárom povedal, že vo viacerých otázkach vzniklo na schôdzke s britským premiérom "silné spojenectvo" medzi Britániou a Maďarskom, najvýraznejšie v oblasti jadrovej energie. V niekoľkých nadchádzajúcich rokoch je v Maďarsku podľa Orbána potrebné dosiahnuť, aby energia nebola drahšia než v USA. Tam sú ceny energií lacnejšie o tretinu, dodal.

Maďarský premiér konštatoval, že medzi Britániou a Maďarskom panuje zhoda v tom, že by bolo načase zreformovať inštitúcie EÚ, dokonca by možno bolo potrebné obnoviť celý európsky systém inštitúcií. "Bolo by napríklad potrebné jasnejšie určiť, čo je to, čo bude regulovať Brusel, a čo Budapešť, alebo Londýn. Treba teda zreteľnejšie oddeliť národné právomoci od bruselských," zdôraznil Orbán, ktorý požiadal Camerona, aby po prebiehajúcom prehodnocovaní celého britského právneho systému z pohľadu vzťahu k únii svoje poznatky poskytli Maďarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona