Oravský hrad je v lete príležitosťou pre jazykovo zdatných študentov

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 15:48 • 2 min
Oravský hrad je v lete príležitosťou pre jazykovo zdatných študentov

ORAVSKÝ PODZÁMOK - Vzácnu históriu a tajomné zákutia najnavštevovanejšieho slovenského hradu bude turistom ako obvykle počas blížiacich sa letných prázdnin približovať početný lektorský tím sezónnych brigádnikov z radov vysokoškolákov a plnoletých stredoškolákov nielen z Oravy.

slovakia

left justify in out

„Cez leto potrebujeme na Oravskom hrade niekoľkonásobne viac lektorov ako mimo hlavnej turistickej sezóny. Preto každoročne radi ponúkame určite atraktívnu brigádnickú príležitosť viac ako polstovke šikovných študentov,“ uviedla pre TASR riaditeľka správcovského Oravského múzea P. O. Hviezdoslava Mária Jagnešáková.
     

Zároveň zdôraznila, že adepti prechádzajú prísnym výberom. „Výborne musia ovládať aspoň dva cudzie jazyky. Ďalšími nevyhnutnými podmienkami sú komunikatívnosť a príjemný vzhľad, aby na Oravskom hrade čo najdôstojnejšie reprezentovali Slovensko pred davmi turistov z celého sveta,“ pokračovala.
     

„Pri ich sprevádzaní majú neustále jedinečnú možnosť zlepšovať si jazykové znalosti. Najlepší lektori si môžu navyše privyrobiť k základnej odmene prostredníctvom motivačnej súťaže, v rámci ktorej pozorujú a hodnotia ich činnosť naši odborní pracovníci,“ dodala riaditeľka Oravského múzea.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona