Oravská lesná železnica otvorila sezónu jazdou parnej lokomotívy Gontkulák

NETKY.SK • 14 Máj 2017, 16:17 • 2 min
Oravská lesná železnica otvorila sezónu jazdou parnej lokomotívy Gontkulák

ORAVSKÁ LESNÁ - Podujatie Keď odfúkne lokomotíva otvorilo dnes hlavnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici v Oravskej Lesnej.

slovakia

left justify in out

Súčasťou otvorenia bola jazda historickou parnou lokomotívou Gontkulák, ktorá sa na koľajnice vrátila po generálnej oprave.

 

"Vyrobili ju v roku 1928 v ČKD Praha a na Oravskej lesnej železnici jazdila od roku 1951 až do skončenia prevádzky v roku 1972," uviedla vedúca oddelenia marketingu Oravského múzea P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne Eva Samčíková.

 

Vlaky na Oravskej lesnej železnici odchádzajú na vyhliadkovú jazdu z údolnej stanice Tanečník. Trať dlhú tri kilometre na vrcholovú stanicu Sedlo Beskyd v nadmorskej výške 935 m n. m. prekonajú približne za 15 až 20 minút. Tu môžu cestujúci počas prestávky vystúpiť na vyhliadkovú vežu neďaleko stanice a vidieť panorámu oravskej prírody. Otvorená je pre nich aj nová goralská drevenica, ktorá približuje kultúru Goralov na Orave. Po prehliadke nasleduje jazda späť. Celá trasa aj s pobytom na stanici Sedlo Beskyd trvá približne jednu hodinu a 10 minút.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies