FOTO Oravská lesná bojuje so snehom, starosta vyhlásil mimoriadnu situáciu

NETKY.SK • 5 Január 2017, 15:00 • 2 min
FOTO Oravská lesná bojuje so snehom, starosta vyhlásil mimoriadnu situáciu

ORAVSKÁ LESNÁ - Obecná samospráva Oravskej Lesnej v Námestovskom okrese, ležiaca v tradične najstudenšej slovenskej doline, vytrvalo bojuje už niekoľko dní so snehom. Starosta Marek Majdiš hovorí o živelnej pohrome, pre snehovú kalamitu vyhlásil preto mimoriadnu situáciu.

slovakia

left justify in out

 

Vplyvom množstva napadnutého snehu došlo podľa neho k ochromeniu života v obci v súvislosti s možným zásobovaním potravinami, dochádzkou do zamestnania a škôl, zabezpečovaním zdravotnej služby, hasením požiarov a vykonávaním ekonomických činností. "Takisto existuje riziko vzniku škôd na majetku," skonštatoval Majdiš.

 

 

 

Ako ďalej pre TASR uviedol, v Oravskej Lesnej neustále sneží a fúka silný vietor, ktorý na cestách vytvára snehové jazyky. "Musíme ich doslova prerážať, aby tie cesty boli v rámci možností prejazdné. Najhoršie je, že toho snehu máme veľmi veľa a nie je ho kde dávať. Dnes ráno sme už dokonca museli použiť frézu," vysvetlil s tým, že v odľahlejších častiach obce sa stále nachádza množstvo dovolenkujúcich turistov. "Aj v týchto častiach sa snažíme udržiavať cesty zjazdné," doplnil starosta.

 

 

 

Nasadené mechanizmy pracujú podľa jeho slov nepretržite. "Najhoršie je, že keď vozovky odhrnieme, do hodiny už ani nevidieť, že tam odhŕňač vôbec bol," upozornil s tým, že dúfa v zlepšenie poveternostných podmienok. Mimoriadna situácia v obci platí až do odvolania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies