Oravec: Donald Trump predstavuje pre USA výnimočnú šancu na reformu

NETKY.SK • 10 November 2016, 15:25 • 2 min
Oravec: Donald Trump predstavuje pre USA výnimočnú šancu na reformu

BRATISLAVA - Rovnako ako zvolenie Donalda Trumpa za prezidenta, je hodná pozornosti aj mediálna hystéria, ktorá sprevádzala jeho kampaň a zvolenie nielen v USA, ale aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Americké médiá vytvorili a slovenské bezmyšlienkovite prebrali vykonštruovaný obraz nemorálneho a nekompetentného monštra, ktoré by bolo najlepšie dať do izolačky. Myslí si prezident Združenia podnikateľov Slovenska Ján Oravec.

 

Ako uviedol pre TASR, médiá sa všetkými silami snažili Trumpovi zabrániť, aby sa dostal do Bieleho domu. To mu paradoxne teraz môže pomôcť byť lepším prezidentom. Vytvorili totiž tak negatívne očakávania americkej a svetovej verejnosti, že pre Trumpa by nemalo byť problémom pozitívne prekvapiť.

 

"Trump ako podnikateľ predstavuje pre USA výnimočnú šancu na reformu ich komplikovaného daňového systému a na priškrtenie Kongresu chrliaceho množstvo zákonov, z ktorých každý má niekoľko tisíc strán. K tomu by však potreboval zásadne zmeniť spôsob akým funguje Washington. Ten je predmetom kritiky už dlhé desaťročia, avšak bez akéhokoľvek výsledku. Trump sa dostal do Bieleho domu aj preto, že túto zásadnú zmenu voličom sľúbil. Držme im však v tom úsilí palce. Jeho prípadný úspech by potom mohol byť inšpiráciou aj pre európske krajiny, vrátane Slovenska. A v neposlednom rade aj pre Európsku úniu, keďže Brusel je v Európe vnímaný podobne kriticky ako Washington v USA," povedal Oravec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies