Orange Slovensko sa zaviazal nespoplatňovať prenos čísla

NETKY.SK • 4 August 2014, 13:32 • 2 min
Orange Slovensko sa zaviazal nespoplatňovať prenos čísla

BRATISLAVA - Telekomunikačný operátor Orange Slovensko, a.s. oznámil Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ), že najneskôr 1. januára budúceho roka prestane požadovať od účastníkov priamu platbu za prenesenie čísla.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť zverejnila verejný prísľub v pondelok na svojej webovej stránke. "Verejný prísľub sa vzťahuje na prenositeľnosť telefónneho čísla v mobilných aj v pevných sieťach," uviedol operátor.

 

Ako informoval RÚ 16. júna, telefónni operátori prestávajú spoplatňovať prenos čísla, čím zareagovali na výzvu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb zo začiatku júna. Konštatoval to regulačný úrad na základe informácií, ktoré mu poskytli operátori k 13. júnu. "Z trinástich telefónnych operátorov spoplatnia občanov pri odchode ku konkurencii len dvaja, ale jeden z nich plánuje poplatky zrušiť a druhý sa k plánom zatiaľ ešte nevyjadril," uviedol hovorca regulačného úradu Roman Vavro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies